Wat is de beste babyvoeding?

Veel ouders zijn altijd bang om hun kinderen ander voedsel te geven. Het is niet moeilijk om dit te begrijpen. Baby's zijn tenslotte tere wezens en kunnen bepaalde voedingsmiddelen misschien niet aan.

Gezond eten is heel belangrijk voor een kind

Gezond eten is echter essentieel voor de ontwikkeling van jouw kind. Daarom verdient jouw kind het beste voedsel dat ze kunnen krijgen. Hier zijn enkele suggesties voor jou:

– Granen verrijkt met ijzer
Baby's worden natuurlijk geboren met een natuurlijke voorraad ijzer in hun kleine lichaampjes. Maar dit aanbod zal afnemen nadat ze zes maanden oud zijn geworden. Het is daarom erg belangrijk voor een ouder om daarna ijzerrijke voeding te introduceren. Met ijzer verrijkt granen zouden een goed begin moeten zijn.

– Bananen
Over het algemeen is het altijd een goede regel om jouw kinderen meer fruit en groenten te geven. Maar vooral bananen hebben de neiging om zoveel te bieden. Ten eerste zitten ze boordevol koolhydraten, waardoor je baby de energie krijgt die hij nodig heeft om te spelen. Bananen zijn ook gevuld met vezels en ondersteunen daarom de spijsvertering van je kind. Wat ze tot de beste babyvoeding maakt, is hoe draagbaar en veelzijdig ze zijn. Je hoeft ze niet voor te bereiden. Geef ze een banaan en laat je baby genieten.

– Avocado
Avocado wordt sterk aanbevolen voor peuters vanwege het hoge eiwitgehalte. Zie je, op jonge leeftijd zullen kinderen niet te veel vast voedsel kunnen eten. Het goede nieuws is dat avocado's vaak gemakkelijker te eten zijn voor kinderen en dat ze goed kunnen worden gecombineerd met ander voedsel. Hierdoor krijgt je kind een uitstekende bron van essentiële eiwitten voor zijn of haar ontwikkeling.

– Yoghurt
Volle melkyoghurt is ook een eiwitrijke drank die gemakkelijk door kinderen kan worden geconsumeerd. Yoghurt is ook rijk aan calcium, een essentieel mineraal voor de ontwikkeling van gezonde botten. Bovendien zullen de meeste baby's yoghurt veel gemakkelijker verteren in vergelijking met gewone koemelk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *